Кремль намагається сформувати викривлене уявлення про причини та стан ситуації на сході нашої країни, обравши нову лицемірну тактику спекуляції на темі «гуманітарної катастрофи» в Україні. Про це йдеться у Заяві вітчизняного МЗС щодо гуманітарних аспектів ситуації на сході України. Тоді як основна причина драматичного становища полягає в неприхованій політичній та військовій підтримці Росією терористів.

Головною пропагандистською метою Кремля є спроби відвернути увагу світової спільноти від своїх злочинних дій. Росія не зробила жодного кроку, щоб відмежуватися від бандитів та засудити вчинені ними терористичні акти проти українських громадян і військових. Навпаки, остерігаючись цього, Росія опустилася до того, що заблокувала появу заяви Голови Ради Безпеки ООН, в якій пропонувалося висловити осуд терористів.

Уряд України робить усе можливе для захисту жителів східних регіонів. Для мирного населення, яке бажає залишити зону АТО, створено гуманітарні коридори. Працює національний координаційний штаб з тимчасового розміщення громадян України, які переселяються з Донецької та Луганської областей до інших регіонів. Особлива увага приділяється евакуації дітей.

Після процедури ідентифікації на блокпостах сил АТО громадяни України отримуватимуть відповідний документ, який надає право на доступ до медичного обслуговування, виплат пенсій і різних видів державної допомоги.

Розгорнуто мережу мобільних пунктів для забезпечення громадян питною водою, харчуванням та медикаментами. З цією метою уряд співпрацює з неурядовими та міжнародними організаціями і волонтерами.

Натомість російські терористи цілеспрямовано ведуть війну проти мирних людей. Вони викрадають дітей, чинять перешкоди вільному виїзду людей, яких потім цинічно використовують як живий щит.

Мир та безпека на сході нашої держави настануть лише після подолання терористичної загрози, яка підтримується Кремлем, повідомляє прес-служба МЗС.

Разом з усім міжнародним співтовариством Україна вимагає від Росії припинити брехливу пропагандистську кампанію, покласти край кривавій підтримці вбивць, зупинити постачання їм зброї та військової техніки і публічно закликати терористів негайно скласти зброю.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»