Засновник черкаської громадської ініціативи «Нові люди» та ІТ-компанії «eKreative» Віктор Євпак створив унікальну програму, яка дає змогу вберегти дітей від інтернет-залежності. Мобільний додаток обмежує час використання дитиною мобільних телефонів та планшетів, а також відвідування нею небажаних сайтів. Програма, аналогів якій немає в Україні, вже здобула популярність у різних куточках світу. 

Програму  встановлюють на телефон когось із батьків та планшет або мобільний телефон дитини, і так батьки можуть контролювати пристрій, яким вона користується. Додаток може вмикатися лише в певні години або ж працювати лише визначений час, а також закривати доступ до деяких сайтів. Щодня системою Kidslox цікавиться та встановлює майже 300 батьків у різних країнах (вона передбачає  використання у 8 мовних варіантах). Розробник нині працює над розширенням функцій корисної програми — наприклад варіанта поділу лімітованого часу на кілька проміжків тощо.

За словами Віктора Євпака, найголовнішою в житті для нього завжди була  родина, тож і програму створив передовсім із думкою про власних дітей.

— У моєму дитинстві комп’ютерів ще не було, був старий телевізор, — поділився спогадами Віктор. — Мої батьки, до речі, так само дбали про те, щоб я не проводив перед ним забагато часу. Саме тому моє дитинство було справді багатим на друзів, ігри та пригоди. Нині, за  статистикою, від 6 до 9 годин діти проводять перед комп’ютерами, за мобільними іграми. А хотілося б, щоб більше часу були на свіжому повітрі, шукали не віртуальних друзів, а реальних, наживо спілкувалися з однолітками.