Україна й Китай готові активізувати співпрацю над проектами в галузі сільського господарства, енергетики та інфраструктури. Відповідних домовленостей досягнуто під час зустрічі Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з головою правління Китайської національної інженерної корпорації (CCEC) Сун Баєм, який побував у Києві.

Глава китайської делегації повідомив, що агросектор — предмет особливої уваги, і є плани створення в Україні першого китайського модернізованого сільськогосподарського парку та проведення Українсько-китайського агрофоруму у вересні в Пекіні, а згодом — у Києві.  Такий формат, зазначили співрозмовники, сприятиме розвитку співпраці на національному та корпоративному рівнях. «Найголовніше, що для нас важливо: змінити тип нашої економіки. Ми налаштовані на забезпечення глибокої переробки української сільськогосподарської сировини в готову продукцію», — сказав Володимир Гройсман.

Китайські партнери висловили зацікавленість у проектах розвитку сонячної енергетики, житлового будівництва й інфраструктури, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. 

Володимир Гройсман схвалив плани CCEC щодо інвестування в Україну, запропонувавши створити спільну робочу групу для напрацювання покрокового плану взаємодії щодо кожного з проектів. Він звернув увагу, що саме підготовка проектів дуже важлива, адже Київ і Пекін уже мають сумний досвід нереалізованих ініціатив саме через неякісну підготовчу роботу. 

«Я зацікавлений, щоб наші спільні проекти були успішними. Готовий максимально створювати умови для результативності нашої взаємодії. Китай — наш важливий економічний партнер, і ми зацікавлені в поглибленні нашої співпраці», — наголосив Володимир Гройсман.

Він висловив сподівання на збільшення товарообігу між країнами й поглиблення співпраці в майбутньому. Цьому, додав Прем’єр, сприятиме запланований на найближчий час обмін візитами між урядовими делегаціями. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»