Понад тисяча дітей зі сходу та півдня країни провели Різдвяні свята на Прикарпатті. Благодійна акція «Різдво в Карпатах» подарувала дітям із Донецької, Луганської, Харківської, Миколаївської, Херсонської областей незабутні відвідини Прикарпаття. Організувала її Івано-Франківська обл­держадміністрація за підтримки народних депутатів та громадської спілки «Сприяння відродженню та інтеграції сходу України «Донбас».

— Основна наша мета — засвідчити єдність українців, сходу і заходу нашої держави, подарувати діткам новорічно-різдвяну казку, змістовний відпочинок, ознайомити їх із багатим на добрі традиції нашим краєм, — зазначив голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Олег Гончарук. — Наші гості оселилися не в санаторіях чи готелях, а в особистих помешканнях прикарпатців. Нам було важливо, щоб діти відчули нашу любов, одержали підтримку і знали, що на цій землі живуть їхні справжні друзі. 

Діти, що прибули на Івано-Франківщину спецпотягом, подорожували в засніжені тихі гори, святкували Різдво Христове в родинному колі жителів області за давніми народними звичаями. Юні гості Прикарпаття брали участь у багатьох цікавих і пізнавальних культурно-мистецьких заходах. Маршрути їхніх подорожей пролягали через райони із самобутнім гуцульським колоритом: Верховинський, Косівський, Долинський.

Родини прикарпатців, у яких гостювали діти зі сходу, прагнули показати їм усе найкраще. Влаштовували екскурсії Івано-Франківськом, до Манявського скиту, в Яремче і Коломию. Особлива  радість — спільні колядки. Їх співали навіть із Президентом. Петро Порошенко з родиною, перебуваючи у цей час на Прикарпатті, відвідав у селі Дзвиняч сім’ю Василя і Любові Смеречуків, які разом із ще кількома родинами зі свого села прийняли на різдвяний відпочинок дітей із Донецької області, зокрема з міста Костянтинівка.

Сподіватимемося, що свята, проведені у теплому сімейному колі за народними традиціями, зігріють душі донецьких дітей і посприяють їхньому розумінню Батьківщини, населеної людьми з різними звичаями, але об’єднаними тим, що вони українці.