Інна МИХАЙЛОВА
для «Урядового кур’єра»

Компанія з Хмельниччини планує інвестувати 10 мільйонів доларів у виробництво сільгосптехніки. Йдеться про корпорацію «Сварог Вест Груп». Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України у Хмельницькій області.

Корпорація розпочинає випуск нового бортового комп’ютера і готується до виробництва сільськогосподарської техніки на базі ВАТ «Шепетівський завод культиваторів», яке корпорація придбала у 2013 році.

«Здійснюватиметься розробка і виробництво власної моделі бортового комп’ютера для сільгосптехніки та автомобілів. Така розробка є першою в Україні, яка передбачає високоточне позиціонування GPS/Глонас, що здатне підключатись до всіх типів сучасних тракторів та комбайнів і обіцяє стати важливим чинником у поширенні точного землеробства в Україні», — зазначив керівник корпорації Андрій Гордійчук.

На сьогодні завод готується представити зразки своєї нової продукції. А до 2016 року Сварог Вест Груп спільно з європейськими партнерами планує презентувати нове сучасне підприємство. Разом з тим розробка нових зразків сільськогосподарської техніки уже розпочата і в лютому планується презентація нової лінії продукції, яка нині тестується в Європі.