У Росії розкритикували рішення київського суду, який тимчасово зупинив трансляцію чотирьох російських телеканалів в Україні.

Як написав у своєму Twitter уповноважений МЗС Росії з питань прав людини, демократії і верховенства права Костянтин Долгов, це рішення є «наступом на права людини, включаючи свободу ЗМІ».

«Мета кроку зрозуміла – відлучити людей, в тому числі мільйони російськомовних, від правдивої інформації про безчинства ультранаціоналістів і неофашистів», – написав Долгов.

Він також закликав міжнародну спільноту, зокрема, ОБСЄ, натиснути на Київ, щоб домогтися скасування «цього карального заходу».

Вчора заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар повідомила, що Київський окружний адміністративний суд вирішив зупинити трансляцію низки російських телеканалів в Україні на час розгляду позову Національної ради з телерадіомовлення до компанії, яка є основним ретранслятором цих телеканалів.

Рішення стосується каналів: «РТР», «Росія-24», «Перший канал» і НТВ.

Передачі російських телеканалів останнім часом містять дедалі більше дезінформації і провокаційних матеріалів антиукраїнського спрямування.

Радіо Свобода