ПЕРСПЕКТИВИ

Нещодавно на шахті імені Засядька в Донецьку запрацювала 18-та західна лава вугільного пласта М 3. Процедуру прийому нової лави здійснювала державна комісія в складі представників Донецького територіального управління Держгіртехнагляду, державної воєнізованої гірничо-рятувальної служби, санстанції та профспілок.

"Підготовка лави тривала два роки і нам довелося докласти чимало зусиль, - розповідає директор вугільного підприємства Ігор Єфремов. - Неймовірно важкими виявилися гірничо-геологічні умови і на глибині 1400 метрів темпи проходження дуже гальмувала небезпека викидів. Аби уникнути цього, ми проводили весь комплекс необхідних заходів по дегазації і забезпечували безпеку робіт. Утім, лаву здали в строк і вона дозволяє з упевненістю дивитися в завтрашній день, адже ми отримали перспективу подальшої стабільної роботи".

Нова лава, здатна щодоби видавати на-гора до 2500 тонн якісного коксівного вугілля, вже працює у звичному режимі. Тому відповідно до традиції, зустрівши Новий рік введенням в дію нових потужностей (пласт - 1,9 метра), гірники шахти збираються так само й провести його: стабільно та продуктивно.