ВИСТАВКА 

14-літній майстер з Хмельниччини пообіцяв власноруч виготовити радіокеровану модель

Віктор Янукович упевнений: нинішні українські діти в майбутньому гідно розбудовуватимуть державу. У цьому він переконався під час відвідування першої Всеукраїнської виставки дитячої творчості "Країна юних майстрів", що проходить у Київському палаці дітей та юнацтва. Такі прекрасні результати творчості свідчать про те, що Україна має майбутнє, зазначив глава держави.

 

 

 

Президент також висловив подяку учителям, які навчають українських дітей мистецтва, прищеплюють любов до своєї справи та рідної землі.

Глава держави зазначив, що в Україні сьогодні функціонують близько півтори тисячі закладів, в яких діти та молодь можуть займатися у позашкільний час. Такій творчості віддають перевагу майже 1,3 млн дітей.

"Це ціла армія людей творчих, здатних вести за собою майже все молоде покоління. І це чудово", - підкреслив Віктор Янукович і побажав талановитим українським дітям успіху на цьому шляху.

Під час огляду експозиції до Президента звернувся 14-річний хлопчик з Хмельниччини Дмитро Букшань з пропозицією зробити для його онука модель радіокерованого пілотажного літака "Катана", на що глава держави з радістю погодився.

У експозиційній залі Київського палацу дітей та юнацтва розміщені роботи близько 500 переможців і лауреатів міжнародних, всеукраїнських конкурсів, олімпіад, фестивалів та змагань. Їх вихованці позашкільних навчальних закладів з різних регіонів країни представляють відвідувачам самі. На експозиції представлені рухомі моделі техніки, вироби декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва, творчий доробок членів Малої академії наук, юних натуралістів, дитячих кіно- та мультиплікаційних студій, повідомляє прес-служба глави держави.

Передбачається, що цю виставку відвідає понад п'ять тисяч школярів. За даними Міністерства освіти, загалом позашкільні навчальні заклади відвідують 36% школярів.