Президент Петро Порошенко здійснив робочу поїздку до Вінницької області, щоб узяти участь у церемонії складання присяги вінницької патрульної поліції, відвідати КП «Вінницька транспортна компанія» та ТОВ «Барлінек Інвест».

Глава держави привітав присутніх із початком служби, наголосивши, що реформа правоохоронних органів, початок у регіонах роботи Національної поліції — символ змін, які відбуваються в нашій державі. Він особливо підкреслив, що нинішня поліція з народом, оскільки має високий рівень довіри населення. Петро Порошенко звернувся до кожного поліцейського із закликом «берегти як зіницю ока цю народну довіру, бо її дуже важко отримати і легко розгубити». «Поліцейський завжди на боці народу, він завжди відкритий для того, щоб прийти і допомогти — допомогти громадянину. А громадянин завжди бачить у поліцейському силу, але справедливість і захист — те, задля чого ми розпочали реформу», — підкреслив він.

А потім уже констатував, що у роботі поліції є вади. Однак вони ефективно і прозоро викорінюються. Головне, щоб поліцейські ніколи не брали хабарів. «У цьому вже всі переконалися, і цю планку ми триматимемо так само високо. Це символ антикорупційності поліції й майбутньої влади», — додав Президент.

Він запевнив присутніх, що зробить усе можливе для перезавантаження влади, щоб прискорити рух до Європейського Союзу. А заклики до третього Майдану — ніщо інше, як інспірування російської пропаганди. «Ця провокація в них не вийшла, бо незважаючи на об’єктивні труднощі, українці дуже відповідальні. Це доказ того, що Революцію гідності зроблено саме відповідальними людьми, які прагнуть і бажають, щоб Україна розвивалася, щоб цінності Майдану було імплементовано, щоб Україна рухалась у Європу, і кожен на своєму місці все для цього робить», — наголосив глава держави.

Після того як начальник управління патрульної поліції Вінниці лейтенант Редван Осіїнов виступив із доповіддю, особовий склад підрозділів, вишикуваний на площі Василя Стуса у Вінниці, присягнув на вірність українському народові. Поліцейські пообіцяли дотримуватися Конституції та законів України, втілювати їх у життя, поважати й охороняти права і свободи людини, честь держави, з гідністю нести високе звання поліцейського й сумлінно виконувати службові обов’язки.

До поліцейських також звернулися з настановами Голова Верховної Ради Володимир Гройсман та керівник Національної поліції Хатія Деканоїдзе.

Під час інтерв’ю місцевим журналістам Петро Порошенко зазначив, що акція у Києві на підтримку Національної поліції — свідчення зміни ставлення суспільства до правоохоронних органів. За його словами, люди в неділю зібралися на Софійській площі у Києві не за якогось окремого поліцейського, а на захист усієї Національної поліції. «Це не означає, що народ не бачить недоліків, але захищає реформи, бажає, щоб ці реформи успішно реалізовували. Люди зібралися добровільно, щоб висловити своє ставлення», — цитує слова Президента департамент прес-служби АП.

Глава держави підкреслив, що змінилися не лише принципи роботи правоохоронних органів, а й ставлення народу до них. За його словами, вперше за історію незалежності України громада й український народ виходять на захист Національної гвардії, як це відбулося після трагічних подій 31 серпня минулого року на площі Конституції. Акція, яка відбулась у неділю, продемонструвала відмінність від провокацій, які збиралися влаштувати.

«Народ вийшов на площу біля Святої Софії, щоб підтримати Національну поліцію, щоб своєю волею захистити честь і гідність кожного поліцейського, продемонструвати те, до чого ми закликали на Майдані», — резюмував Петро Порошенко.