Керівники нашої держави засудили терористичний акт у Манчестері, який призвів до численних людських жертв, і висловили співчуття народу Великої Британії. На своїй сторінці у Twitter Президент Петро Порошенко написав так: «Шокований звісткою про теракт у Манчестері. Суворо засуджую будь-які акти тероризму. Мої найщиріші співчуття сім’ям і близьким загиблих. Україна разом із Великою Британією у ці трагічні часи».

Не залишився осторонь трагедії й Прем’єр-міністр Володимир Гройсман. Співчуття він висловив на своїй сторінці у Facebook: «Жахлива трагедія у Манчестері. Мої щирі співчуття родинам і близьким загиблих і постраждалих внаслідок теракту. Молимося за життя поранених». Побував Володимир Гройсман і біля Посольства Великої Британії в Україні, де передав лист-співчуття британській колезі Терезі Мей.

До Британського посольства несуть скорботні квіти. Фото УНIAН

У цьому англійському місці внаслідок теракту після концерту американської співачки Аріани Гранде на стадіоні «Манчестер Арена», вчиненого смертником, поки що підтверджено загибель 22 осіб і поранення різного ступеня тяжкості 59. Вибух стався тоді, коли артистка закінчила програму, а глядачі попрямували до виходу.

Цей теракт, повідомляє УНІАН, — найстрашніший у Британії після атаки терориста-смертника в центрі Лондона 7 липня 2005 року, коли загинуло 52 особи. Цього разу нападник також вирушив до пекла, активувавши перед тим саморобний вибуховий пристрій, начинений металевими кульками й гвіздками.  Український консул з’ясовує, чи були серед постраждалих наші співвітчизники. Поки що, за повідомленням департаменту консульської служби вітчизняного Міністерства закордонних справ, українців серед таких немає. Поліція тим часом активізує розслідування трагедії. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»