Меморандум про наміри співпраці у побудові прозорої та ефективної електронної системи охорони здоров’я підписали в.о. профільного міністра Уляна Супрун, її заступник Павло Ковтонюк, голова Державного агентства з питань е-урядування Олександр Риженко, представники публічної ініціативи з електронізації сфери охорони здоров’я. Задля цього команда відомства активно співпрацювала з публічною ініціативою, яка складається із представників медичного та ІТ бізнесу, громадських організацій, профільних експертів, науковців і державних органів.

В основу буде покладено принципи безпеки, пріоритету захисту медичної інформації; зручність; сучасність; надійність; прозорість управління; конкурентність та недискримінаційність доступу для суб’єктів ринку інформаційних технологій; використання кращих світових практик, повідомляє прес-служба відомства.

Результатом має стати підписання до кінця року «дорожньої карти» впровадження електронної системи, створення єдиних, прозорих і недискримінаційних правил доступу до неї та базового програмного забезпечення для запуску реформи.