ЄВРОІНТЕГРАЦІЯ. У процесі укладення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом наступив тайм-аут. 

Таку думку у четвер на V Євроатлантичному форумі в Києві висловив посол Королівства Данії в Україні Мікаель Борг-Хансен, передає УКРІНФОРМ.

«Після багатьох років переговорів текст щодо асоціації (Угоди про асоціацію – Ред.), щодо поглибленої зони вільної торгівлі є дуже важливим досягненням сам по собі. Всім зрозуміло, що зараз настав тайм-аут», – сказав він.

Водночас, прогнозує М.Борг-Хансен, парафування Угоди може відбутися весною цього року. «Я впевнений що зацікавленість з обох сторін є достатньо високою, і коли ми вийдемо з цієї ситуації тайм-ауту, відносини між цією важливою країною (Україною – Ред.) і Євросоюзом поліпшаться», – наголосив він.

За словами дипломата, перед ЄС зараз постала серйозна криза, яка «притягує до себе всю увагу інституцій та країн-учасниць». Водночас, сказав М.Борг-Хансен, Україна не втратила своєї пріоритетності і надалі залишається важливим партнером.

«Я не можу сказати, що Україна втратила свою пріоритетність, вона залишається важливим партнером, з яким ми бажаємо продовжувати стосунки. Але просто в нас (ЄС – Ред.) буде багато важливих завдань», – запевнив він.