УНІВЕРСИТЕТСЬКИЙ ДИПЛОМ ПІСЛЯ 60.31 жовтня в науково-педагогічній бібліотеці урочисто презентували інноваційний проект «Університет третього віку».

Тепер у старших людей з’явилася можливість знову сісти за парту і підучитися. Сучасні інформаційні технології так стрімко розвиваються, що за ними не встигають і фахівці, що говорити про пенсіонерів. В Університеті третього віку всі бажаючі, кому за 60 зможуть надолужити втрачене: адаптуватися до сучасного суспільного життя; розширити кругозір, самореалізувати себе, стати активним учасником життя, забувши про хвороби і проблеми. На презентації в залі не було вільних місць: охочих навчатися виявилося більше, ніж припускали організатори.

І пульс рахуємо, і вчитися хочемо.

Про нову якість життя літніх людей, перспективи якої відкриваються зі вступом до Університету, говорили і заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Наталія Іванцова, начальник головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Ольга Сивопляс, директор департаменту праці та соціального захисту населення виконкому Миколаївської міської ради Сергій Бондаренко, завідувач кафедри соціальної роботи Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського Микола Букач.

«Університет третього віку» в місті Миколаєві відкривається з ініціативи кафедри соціальної роботи Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського та департаменту праці та соціального захисту населення виконкому Миколаївської міської ради.

В основі навчання людей похилого віку лежить ідея інтеграції неформальної і формальної освіти. Навчальна програма включає в себе такі напрямки: медико-валеологічне, психолого-педагогічне, комп’ютерно-інформаційне, соціально-політичне, культурно-художнє, філологічне, філософське. А також факультативи: в’язання спицями та гачком, вишивання, шиття одягу, кулінарія, городництво та садівництво.

Всі бажаючі вступити до Університету третього віку можуть звертатися за більш детальною інформацією в Міський територіальний центр соціального обслуговування незахищених верств населення (надання соціальних послуг), вул. Морехідна 9, тел. 34-61-52.