У Міністерстві фінансів очікують детінізацію української економіки. Про це в ефірі «5 каналу» заявив заступник міністра фінансів України Євген Капінус, передає УНН.

«Мінімальна зарплата становитиме трохи понад 50% середньої зарплати, яка становить 5300 грн. Проте, якщо подивитися на зміни, які відбулися останнім часом, то я хотів би повернутися до того, що ми дали змогу бізнесу отримати достатній ресурс за рахунок зниження єдиного соціального внеску. Це ті кошти, які сьогодні можуть бути спрямовані на підвищення мінімальної заробітної плати», — зазначив заступник міністра.

Він також додав: «Якщо подивитися по середній заробітній платі, то ми побачимо, що найнижчі показники в таких галузяхх, як будівництво, торгівля тощо. І це, на жаль, означає те, що там досить високий рівень тінізації і відповідно зарплата понижується».

Є.Капінсус заявив, що ці два чинники дадуть змогу стимулювати економіку, з іншого боку виведуть кошти з тіні.

Нагадамо, віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко сказав, що зростання мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року до 3,2 тис. грн є суттєвим кроком до легалізації оплати праці. Також він наголосив, що збільшення мінімальної зарплати удвічі не розбалансує бюджет і не спричинить зростання інфляції у 2017 році.