ФУТБОЛ

На знаменитому стадіоні "Ноу Камп" господарі залізним котком проїхалися по захисту "Шахтаря"

У нинішньому розіграші гірники напрочуд упевнено почувалися на полях суперників, здобувши три перемоги в чотирьох зустрічах. Причому в ворота португальської "Браги", "Партизана" із Сербії та італійської "Роми" Дуглас Коста і його партнери забивали по три м'ячі. На жаль, у каталонській столиці спрацювала інша статистика. Підопічні Хосепа Гвардіоли утринадцяте грали в чвертьфіналі Ліги чемпіонів. А гравці "Шахтаря" вперше в своїй історії потрапили до вісімки найсильніших клубів Старого Світу.

Ось чому єдиний номінальний форвард у складі гостей Луіс Адріано не зумів використати жодного з п'яти стовідсоткових гольових моментів. Ось чому інший бразилець, Вілліан, не влучив у пусті ворота, які залишив напризволяще Вальдес. Ось чому дитячих помилок у захисті припускалися Микола Іщенко, Даріо Срна, Генріх Мхітарян та Андрій П'ятов.

- Рахунок 5:1 не відповідає грі, яку продемонструвала наша команда, - заявив Мірча Луческу. - "Барселона" спровокувала наші помилки в обороні, а потім їх реалізувала. Ми також намагалися грати в атакуючий футбол, щоб знати, від чого відштовхуватися надалі.

Гра-відповідь відбудеться в Донецьку 12 квітня. Aле вже в першому матчі каталонці практично вирішили долю путівки до півфіналу найпрестижнішого континентального турніру.

Нагадаю, що переможця цієї пари в півфіналі скорше за все чекає побачення з іншим іспанським грандом - мадридським "Реалом".

ТАБЛО "УК"

ЛІГА ЧЕМПІOНІВ, 1/4 фіналу

"Барселона" (Іспанія) - "Шахтар" (Україна) - 5:1 (Іньєста, 2, Дані Алвес, 33, Піке, 53, Кейта, 60, Хаві, 86 -Ракицький, 59); "Челсі" (Англія) - "Манчестер Юнайтед" (Англія) - 0:1 (Руні, 24); "Інтер" (Італія) - "Шальке" (Німеччина) - 2:5 (Станкович, 1, Міліто, 33 - Матіп, 17, Еду, 39, Рауль, 53, Раноккія, 55, автогол, Еду, 75); "Реал" (Іспанія) - "Тоттенгем" (Англія) - 4:0 (Адебайор, 5, 57, Ді Марія, 72, Роналду, 87)