Дороги Луганщини не залишають байдужими приїжджих, місцеві звикли. У рейтингу найгірших доріг країни, безсумнівно, перемогли б саме луганські. Таку думку можна було почути від учасників театрального фестивалю «Східний експрес», представників 9 областей України, й від уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та співробітників її команди. У міжміських маршрутках і водії, й пасажири жартома називають ями на дорогах вимушеними «лежачими поліцейськими» — швидкість руху уповільнилася навіть порівняно з торішньою осінню. Через численні проблеми з дорожнім полотном поїздки водіям обходяться дорого, дедалі більше коштів іде на ремонт транспортного засобу. Більш того, збільшилася кількість аварій.

Поліція обіцяє провести перевірочну комісію на дорогах області разом з дорожниками для виявлення проблемних ділянок. А водіям рекомендують звертатися в поліцію із заявами про проблеми з дорожнім полотном. Найкраще, виявивши вибоїни, одразу викликати поліцію.

«Найближчим часом на Луганщині почнеться ремонт на шести соціально значущих дорогах. На реалізацію цього проекту передбачено 265 мільйонів гривень», — каже директор департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації Сергій Шелест. За його словами, питання відновлення дорожньої інфраструктури перебуває на контролі голови облдержадміністрації. Усі договори підписано, початок робіт заплановано на другу половину квітня.