Вихідними днями на Новий рік будуть 31 грудня – 2 січня, на Різдво – 7-9 січня, повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.

Оскільки Новий рік і Різдво Христове українці святкуватимуть в суботу, то офіційні вихідні переносяться на будні дні.

Таким чином, всі відпочиватимуть 31 грудня, 1 та 2 січня, а також 7, 8 та 9 січня. Відпрацьовувати міні-канікули не потрібно.

У прес-службі відомства зазначили, що уряд на вчорашньому засіданні не ухвалював окремого рішення про перенесення святкових днів на Новий рік.

Зокрема, документом рекомендовано у 2017 році для працівників підприємств, установ та організацій, яким установлено п’ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями (субота і неділя), за винятком органів Пенсійного фонду України, Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта», Державної казначейської служби та банківських установ, перенести робочі дні:

– з понеділка 8 травня на суботу 13 травня;

– з п’ятниці 25 серпня – на суботу 19 серпня.

«Запропоноване перенесення робочого дня сприятиме раціональному використанню робочого часу, створенню сприятливих умов для святкування у 2017 році 9 травня – Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (День перемоги) та 24 серпня – Дня Незалежності України і не спричинить зменшення тривалості робочого часу впродовж року, обсягів виробництва та надходжень податкових і обов’язкових платежів до бюджетів усіх рівнів», – ідеться в повідомленні прес-служби.

Відповідно до Трудового кодексу України, якщо святковий або неробочий день збігається з вихідним днем, вихідний день переноситься на наступний робочий після святкового.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»