До підприємств теплокомуненерго з проханням погасити борг обсягом 27 мільярдів гривень за спожитий газ укотре звернулася НАК «Нафтогаз України». Якщо вони не прислухаються до цього, компанія погрожує блокувати рахунки злісних неплатників.

«Відповідно до вимог закону, природний газ реалізується в Україні лише за умови стовідсоткової оплати послуг з газопостачання його споживачами. У разі порушення ними умов договорів «Нафтогаз України» буде вимушений обмежити постачання природного газу, а також у судовому порядку блокуватиме рахунки злісних неплатників», — йдеться в прес-релізі компанії.

Вона знову звернулася до Мінрегіону, представників регіональної виконавчої влади, керівників підприємств теплоенергетики з вимогою вжити всіх можливих заходів для термінового погашення заборгованості за спожитий природний газ.

Означений борг продовжує зростати, тому «подальше зростання заборгованості підприємств комунальної теплоенергетики за спожитий природний газ ускладнює вчасне виконання НАК «Нафтогаз» контрактних зобов’язань перед ВАТ «Газпром».

Загальний борг вітчизняної компанії перед російським постачальником за поставлений природний газ у 2013 році і січні 2014 року, нагадує УНІАН, становить 3,29 мільярда доларів.