Моніка Пуч (Monica Puig) та Вейд ван Нікерк стали найкращими спортсменкою та спортсменом Олімпіади у Ріо-де-Жанейро за версією Асоціації національних олімпійських комітетів. Нагороди АНОК вручили у катарській Досі.

Пуерториканка Моніка Пуч виборола «золото» у фіналі олімпійського турніру з тенісу проти першої ракетки світу Анжелік Кербер.

Моніка Пуч, лауреатка премії АНОК:

«Я хотіла б подякувати АНОК за надану мені честь. Я хотіла би подякувати уперто-риканському олімпійському комітету за підтримку впродовж усіх цих років. Це був надзвичайний досвід, дякую! Велике дякую моїй команді, моїм друзям, моїй родині за те, що були зі мною. Я знаю, це було нелегко, але ви завжди були поруч. І насамкінець величезне спасибі Пуерто-Рико».

Вейд ван Нікерк з Південної Африки не тільки здобув золото у забігу на 400 метрів, але й встановив новий світовий рекорд.

Вейд ван Нікерк, лауреат премії АНОК:

«Просто представляти мою країну, мою родину та моїх друзів – це вже велика радість для мене. А ще й здобути олімпійське «золото», встановити світовий рекорд та отримати цю нагороду – це неабияка честь. Благословенний я, що стою перед вами, тому дякую за цю можливість».

EURONEWS