КОНТРОЛЬ

З початку цього року 7,2 тисячі підприємств погасили заборгованість із заробітної плати на суму 1088,9 мільйона гривень і перерахували до бюджету 199,4 мільйона гривень податку з доходів фізичних осіб.

Внаслідок проведення працівниками державних податкових органів індивідуальної роз'яснювальної роботи з питань забезпечення своєчасності виплати заробітної плати, 9,6 тисячі підприємств погасили заборгованість із заробітної плати на суму 1299,5 мільйона гривень. За результатами контрольно-перевірочної роботи погашено заборгованість із заробітної плати на суму близько 178 мільйонів гривень, повідомляє прес-служба ДПА.

Усього за рахунок проведення спільних дій органів державної податкової служби та органів влади на місцях, індивідуальної роз'яснювальної роботи з керівниками підприємств-боржників та за наслідками контрольно-перевірочної роботи погашено заборгованість із заробітної плати на загальну суму 2566,4 мільйона гривень.

Податковими органами ініційовано питання розірвання контрактів з керівниками 259 підприємств державної та комунальної форм власності. До органів прокуратури спрямовано матеріали та відомості щодо 4,4 тисячі юридичних осіб, які мали довготривалу заборгованість із виплати заробітної плати на суму 827,7 мільйона гривень.