З огляду на подальше погіршення погодних умов на території Румунії вітчизняне зовнішньополітичне відомство рекомендує громадянам України переглянути свої плани щодо подорожей до цієї країни без нагальної потреби до нормалізації ситуації.

За повідомленням компетентних органів Румунії, на даний момент обмежено й тимчасово перервано автомобільний рух на всіх дорогах у південно-східних та північних повітах: Арджеш, Брашов, Прахова, Ільфов, Сібіу, Джурджу, Бузеу, Вранча, Яломіца, Димбовіца, Келерашь, Бреїла, Галаць, Тулча, Констанца, а також у столиці місті Бухарест.

Крім того, у цих повітах виникли проблеми з рухом залізничного та повітряного транспорту, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ. 

Можна зрозуміти занепокоєність вітчизняних дипломатів. Фото з сайту dailymail.co.uk

За прогнозами синоптиків, найближчим часом збережуться сильні снігові опади та заметілі у південно-східних повітах країни та на кордоні з Україною.

У разі потрапляння у надзвичайну ситуацію громадянам України слід звертатися до Посольства України в Румунії за номерами телефону: (+4021) 230-36-60 та (+4021) 211-36-68, Генерального консульства України в Сучаві за номером телефону: (+40230) 52-01-67, а також на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України: (044) 238-16-57.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»