Через погіршення погоди в Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій та деяких інших областях голови облдержадміністрацій повинні взяти під особистий контроль ситуацію та максимально скоординувати роботу всіх відповідних служб на місцях для оперативного подолання наслідків негоди. Таке завдання перед ними поставив віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час засідання оперативного штабу ДСНС.

Знеструмлено понад півтори сотні населених пунктів. Напередодні ця цифра сягала майже півтисячі. Тобто завдяки злагодженій роботі всіх служб на місцях вдалося повністю відновити електропостачання в понад 300 населених пунктах. Працюють регіональні штаби з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській, Полтавській, Харківській, Запорізькій областях, які забезпечують координацію всіх служб.

Завдання всіх залучених до боротьби з негодою відомств і служб  — організувати стабільне життєзабезпечення населених пунктів, особливо соціальних об’єктів — шкіл, дитячих садочків, лікарень, повідомляє прес-служба віце-прем’єра.

Є небезпека переміщення циклону в Карпатський регіон, Одеську, Миколаївську області, на Буковину, Хмельниччину, Вінниччину, Кіровоградщину. «Тож наполягаю на злагодженій роботі всіх служб. Насамперед це стосується Укравтодору, Нацполіції, енергетиків на місцях та їхній оперативної координації з ДСНС. Головне — забезпечити безпеку громадян на транспортних шляхах», — зазначив Геннадій Зубко

Ось які заходи слід оперативно організувати на місцях: забезпечити цілодобовий моніторинг можливого впливу негоди на роботу потенційно небезпечних об’єктів, зокрема енергетики, зв’язку, медзакладів, транспортної інфраструктури та систем життєзабезпечення населення: обмежити рух вантажного транспорту в тих областях, де спостерігаються складні погодні умови; залучити снігоочисну високопрохідну та інженерну техніку для організації руху транспорту, чергування техніки на гірських перевалах; забезпечити 100% підключення електроенергії в населених пунктах; інформувати людей через ЗМІ про погіршення погоди на найближчі вихідні.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»