Міністерство молоді та спорту має працювати над тим, щоб створити належні умови для розвитку спорту. Розвитком окремих видів спорту мають займатися федерації та галузеві громадські об’єднання. Про це заявив міністр молоді та спорту Ігор Жданов в ході oнлайн-конференції на одному з вітчизняних сайтів.

За його словами, на початку січня міністерство розпочало стратегічне планування змін у роботі. Заступники та команда радників міністра проаналізували, які функції Мінмолодьспорт виконує і що має робити надалі. Серед не притаманних відомству функцій Ігор Жданов виокремив обов’язкове затвердження правил змагань, яке Україна отримала в спадок від радянської системи.

Незабаром міністерство підготує зміни до Закону «Про фізичну культуру і спорт». Їх обговорюватимуть із спортивною громадськістю — керівниками ключових департаментів, національних федерацій, депутатами профільного комітету. Напрацьовані зміни відправлять на розгляд Кабінету Міністрів. За прогнозом Ігоря Жданова, новий документ уряд зможе передати на голосування у парламент за три-чотири місяці.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»