Співробітники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю запобігли незаконному виведенню коштів із банківського рахунку з метою заволодіння грішми в особливо великих розмірах. Про це повідомили Укрінформ у відділі зв’язків з громадськістю Одеського обласного УВС.

Спробу незаконного перерахунку грошей в обсязі 33 мільйони гривень викрили правоохоронці під час перевірки однієї з банківських установ. У ній шахраї відкрили шість рахунків підприємства, що мало ознаки фіктивності. Було встановлено, що з метою незаконного заволодіння чужими коштами правопорушники запропонували одному з одеситів придбати за грошову винагороду заснований суб’єкт господарювання — товариство з обмеженою відповідальністю й провести його перереєстрацію в органах державної влади на своє ім’я.

Новий директор підприємства, як уточнили в міліції, підписав договори про розрахунково-касове обслуговування з оформленням системи «Клієнт—Банк», однак не здійснював підприємницької діяльності, а передав усі договори разом з іншими документами та печаткою підприємства іншим особам як фіктивні для здійснення в подальшому шахрайських дій.

Щойно було здійснено незаконний переказ 33 мільйонів гривень на розрахунковий рахунок одного з ТОВ, як правоохоронцям про це повідомили. За цим фактом розпочато кримінальне провадження.