ТУРИЗМ

Міністр культури Михайло Кулиняк провів зустріч з міністром туризму та історичних пам'яток Палестини пані Хулюд Даібез, в ході якої відзначено позитивну динаміку туристичного обміну між країнами, яка спостерігається, зокрема, завдяки запровадженню безвізового режиму між Україною та Державою Ізраїль. 

Разом з цим, пані Даібез зауважила щодо необхідності більшого поширення в Україні інформації про Палестину як туристичний напрямок. Вона наголосила на великому потенціалі співробітництва між країнами в культурній сфері, який потрібно реалізувати шляхом обміну досвідом, творчими колективами та окремими митцями. 

У свою чергу Михайло Кулиняк зазначив, що для України Палестина дуже приваблива в туристичному контексті -  як держава із самобутньою культурою. Зокрема, він підтримав ідею проведення українсько-палестинських прес-турів, а також запросив палестинських громадян відвідати нашу державу і взяти участь в урочистих подіях з нагоди святкування 20-ї річниці Незалежності, повідомляє прес-служба Мінкультури. 

У підсумку сторони домовилися опрацювати та підготувати до підписання проект Меморандуму про взаєморозуміння у галузі туризму, а також активізувати співпрацю у сфері туристичного обміну.