До дня народження українського співака, соліста Паризької національної опери, вояка АТО Василя Сліпака 14 грудня у Львівській філармонії влаштують концерт пам'яті, інформує Zaxid net.

Тореадор, Фігаро, верховний жрець Рамфіс, Мефістофель, Дон Жуан ― у ці ролі українець Василь Сліпак втілювався десятки разів на найкращих сценах світу.

Львів'янин Василь Сліпак почав співати ще дитиною у хоровій капелі «Дударик», далі була Львівська консерваторія і широкий світ. Його бас-баритону аплодували у нью-йоркському Карнеґі-холі, у лондонському Королівському Ковент-Гардені, він став солістом Паризької національної опери. Та війна на Донбасі змінила усе. Артист змив сценічний грим і взяв у руки зброю.

У червні 2016-го у нього влучила фатальна куля снайпера.

У пам'ять про Василя Сліпака 14 грудня влаштують концерт. Симфонічний оркестр Львівської філармонії та хорова капела «Дударик» виконають «Урочисту месу» Бетховена.

«Не мусять бути тільки реквієми, тільки молитви. Надто багато трагічних подій, особливо останні два роки й тому «Урочиста меса» Бетховена повинна прославляти велич духа», ― розповів Володимир Сивохіп, генеральний директор Львівської філармонії.