ГОДИНА УРЯДУ. У 2012 році уряд ще двічі підвищить соціальні стандарти. Про це під час Години запитань до уряду у Верховній Раді заявив Прем’єр-міністр Микола Азаров. «Це реалізація системної політики, яку уряд проводитиме й надалі. Цього року ми ще двічі підвищимо соціальні стандарти», — зазначив Прем’єр-міністр, коментуючи ухвалення парламентом змін до держбюджету на 2012 рік. Водночас Микола Азаров повідомив, що в 2013 році уряд планує підвищувати зарплати і пенсії щоквартально.

Також у депутатів були запитання до віце-прем’єр-міністра — міністра охорони здоров’я Раїси Богатирьової щодо підготовки медичних установ до проведення Євро-2012. Урядовець повідомила, що вже визначено заклади, які надаватимуть допомогу під час футбольного турніру. «У місцях проведення Євро розроблено маршрути, за якими доставлятимуться особи, яким буде потрібна допомога, визначено медичні заклади для лікування і діагностики хворих», — цитує слова Раїси Богатирьової Укрінформ.

Окрім урядовців у парламенті виступив і голова Державної пенітенціарної служби Олександр Лісіцков. Зокрема він наголосив на тому, що завдяки прийняттю нового Кримінально-процесуального кодексу кількість підслідних, які перебувають у СІЗО, зменшиться на 15%. Посадовець пояснив, що у новому КПК чітко прописані терміни розслідування досудового слідства та терміни розгляду тримання під вартою підозрюваних. «Я вважаю, що у найближчий час ситуація значно поліпшиться, і цей відсоток буде збільшений», — підкреслив Олександр Лісіцков.

Він також поінформував, що станом на 1 квітня в слідчих ізоляторах перебувало 35 тис. 238 осіб. З них — 2 тис. 393 заарештованих до винесення вироку, які залишаються у слідчих ізоляторах понад один рік.