Ситуація із виплатою пенсій та державних соцдопомог, призначених для виплат малозабезпеченим сім’ям, сім’ям з дітьми, дітям-інвалідам та інвалідам з дитинства, залишається стабільною. На поштові відділення й рахунки банківських установ перераховано 2,9 мільярда гривень першого траншу державних соцдопомог, чим забезпечено виплату коштів майже 90% відповідних категорій громадян. Поштові відділення забезпечено коштами для пенсійних виплат червня: вже профінансовано майже половину необхідної суми — 9,6 мільярда гривень.

Через ситуацію на сході України не вдалося перерахувати кошти до Краматорська та Слов’янська. Водночас поновлено виплату державних соцдопомог та пенсій у м. Антрацит Луганської області, де ситуація стабілізувалася, повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

До міст Сніжне Донеччини й Червоний Луч Луганщини вдалося перерахувати лише частину коштів. З міркувань безпеки працівників відомств, що забезпечують цей процес, уряд призупинив з 11 червня відповідні перерахування та перевезення коштів до моменту стабілізації ситуації.