НОУ-ХАУ

Батьки контролюватимуть процес навчання за допомогою електронних щоденників і класних журналів 

У  Криму створюють освітній інтернет-портал — це унікальний проект, якому немає аналогів в Україні. У процесі його реалізації кожен навчальний заклад, а також міське чи районне управління освіти створює і наповнює свій власний сайт. Такі сайти будуть чітко структуровані і об’єднані в єдину систему.

«У результаті створення Кримського освітнього інтернет-порталу користувач мережі зможе зайти на цей ресурс і ознайомитися з детальною інформацією про будь-який кримський навчальний заклад або орган управління освітою. Водночас для учнів та їхніх батьків, а також педагогів і керівництва шкіл на кожному сайті створюються електронні шкільні щоденники, класні журнали і розклад уроків. Більше того, на порталі будуть розміщені блоги, форуми, електронна бібліотека. Для педагогів освітній портал значно спростить роботу і надасть можливість швидко проводити повний моніторинг поточної успішності учнів, а також легко створювати різні звіти, рейтинги успішності школярів», — розповідає «УК» про роботу порталу керівник Міносвіти Криму Віталіна Дзоз.

Також вона повідомила, що всі підключення та сервіси, разом із реєстрацією шкільного сайту, його хостинг й підтримка виробляються абсолютно безкоштовно для навчальних закладів усіх типів і форм власності і всіх користувачів цього порталу, включаючи учнів та їхніх батьків. Крім того, на порталі існує вбудований сервіс, за допомогою якого проводитимуть інтернет-конференції. Також на сайт можна буде зайти з будь-якого комп’ютера або мобільного телефону.

Створюючи портал, не забули у відомстві й про безпеку. Так, для використання навчальних матеріалів, доступу до електронних журналів і щоденників необхідна безкоштовна реєстрація. «Кожна людина, яка бажає стати авторизованим користувачем порталу, обов’язково вказує свої прізвище, ім’я та по батькові, а також до якого саме навчального закладу належить. Усю зазначену в анкеті інформацію обробляють і перевіряють. Така індивідуальна реєстрація дає змогу унеможливити появу на порталі інформації сумнівного змісту й обмежує доступ до особистих відомостей про успішність учнів», — пояснює Віталіна Дзоз. А щоб усі вчителі автономії могли професійно користуватися освітнім порталом, для них організовані майстер-класи «З комп’ютером на ТИ».