Про це сказав керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький в ексклюзивному інтерв’ю «Урядовому кур’єру». «Сам факт застав значно ускладнює процес. Справді, саме така категорія злочинців дуже часто перебуває не в СІЗО, а під заставою. Я уже казав, що був би прихильником скасування застав за корупційні злочини. Тоді можна було б побачити людей у в’язниці.

Водночас взяття під варту на стадії судового слідства не означає, що людина винувата. Ще треба довести вину в суді. І ми розуміємо, що головні суб’єкти цієї категорії проваджень, з якими ми безпосередньо стикаємося, не прості люди. Передовсім це топ-чиновники і посадовці, у яких, як доводить практика, є достатньо фінансових можливостей, щоб найняти над дорогих адвокатів, щоб якимось чином впливати на процес розслідування. Це також нам ускладнює роботу.

Адже судова реформа і взагалі одночасна реформа всіх органів, попри необхідність і позитив, має й негатив — ми не можемо швидко показати, наприклад, реальних вироків. І навіть реальний вирок ще не означає повернення коштів. Людину могли обвинувачувати в крадіжці 100 мільйонів гривень, в результаті вона отримає вирок і відсидить, але держава не отримає назад своїх коштів», – на цьому наголосив прокурор.