Ця подія вже давно стала традиційною у спортивній спільноті. Асоціація спортивних журналістів України проводить її сімнадцятий рік поспіль.

Привітали кращих представників галузі та вручили заслужені відзнаки переможцям міністр молоді та спорту Ігор Жданов, президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка, проректор НУФВСУ Ольга Борисова, директор Інституту журналістики КНУ ім. Тараса Шевченка Володимир Різун, колишній гравець київського «Динамо» футболіст Іван Яремчук.

У виступі міністр подякував представникам мас-медіа за їхню активність у висвітленні спортивних подій 2016 року та закликав не залишати поза увагою спортивні досягнення українців і надалі.

«Цього року до України повертається великий спорт. Попереду нас чекають яскраві події чемпіонату світу із хокею з шайбою, чемпіонат Європи зі стрибків у воду та європейська першість з боксу. Міністерство у тісній співпраці зі спортивними федераціями, НОК України, та урядом в цілому, докладе всіх зусиль, аби ці події відбулися на достойному рівні. Тож, шановні журналісти, — висвітлюйте, розповідайте, показуйте наших героїв. Ваша допомога є дуже вагомою у популяризації українського спорту», — наголосив Ігор Жданов у своєму зверненні.

Подякував журналістам за підтримку спортивного руху від імені олімпійської родини й Сергій Бубка. Зі свого боку президент АСЖУ Михайло Волобуєв відзначив підтримку міністерства та НОК.

За рішенням членів Асоціації спортивних журналістів України до Топ-десятки кращих спортсменів України 2016 року увійшли: Жан Беленюк, Богдан Бондаренко, Олег Верняєв, Василь Іванчук, Сергій Куліш, Василь Ломаченко, Ганна Різатдінова, Павло Тимощенко, Ольга Харлан та Юрій Чебан.

Найкращим тренером 2016 року визнано Геннадія Сартинського, заслуженого тренера України, наставника Олімпійського чемпіона на брусах і срібного призера у багатоборстві в Ріо-де-Жанейро Олега Верняєва.

Найкращою командою 2016 року названо національну збірну з фехтування (шабля) у складі Олени Вороніної, Аліни Комащук, Олени Кравацької та Ольги Харлан, які стали срібними призерами Олімпійських ігор в Бразилії. 

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»