ЄДИНИЙ ТАРИФ. «Днями у ЗМІ поширилась інформація, що киянам, які користуються Інтернетом, доведеться платити додаткові податки. Ця інформація абсурдна й не відповідає дійсності. Столиця взагалі не має права запроваджувати податки, які не визначені Податковим кодексом», — заявив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко. 

За його словами, у липні Київрадою було прийняте рішення «Про питання впорядкування діяльності суб’єктів господарювання в галузі зв’язку та інформаційних технологій», яким визначається єдиний оператор, уповноважений укладати договори з суб’єктами господарювання в галузі зв’язку та інформаційних технологій на розміщення телекомунікаційних мереж в житлових та нежитлових будівлях комунальної власності — КП «Київжитлоспецексплуатація».

— Але це жодним чином не стосується кінцевих споживачів, і не передбачає збільшення податкового навантаження на провайдерів. Плата за право користування комунальним майном сплачується провайдерами вже не перший рік, — повідомив Руслан Крамаренко.

Досі ці гроші збирали 20 комунальних підприємств у 10 районах Києва.

— Цими підприємствами укладені договори на встановлення телекомунікаційного обладнання більше, ніж з 60 різними суб’єктами господарської діяльності. При цьому плату кожний встановлює на свій розсуд — у різних районах Києва вона коливається від 0,1 до 1,8 грн. за квартиру. Цей підхід ми вважаємо неправильним — має бути єдиний оператор, який збиратиме плату за право користування комунальним майном до міського бюджету. Крім того, тариф має бути єдиним, і коштувати не 1,8 грн, а як мінімум утричі менше, — наголосив Руслан Крамаренко.