Перед цим гігантом усі інші динозаври - карлики.

Археологи знайшли скелет найбільшого на Землі довгошерстного, довгошийого травоїдного динозавра, якого назвали титанозавром.

Його рештки знайшли в Аргентині, повідомляє independent.co.uk.

Доісторична рептилія важила 76 тонн. Його вагу можна порівняти із сучасним космічним човном. Скам'янілість динозавра знайшли на півдні Аргентини ще в 2012 році. Результати досліджень опублікували лише 8 серпня 2017 року в журналі Proceedings of the Royal Society B.

Дослідники назвали динозавра Patagotitan mayorum на честь регіону Патагонія, де його знайшли, а також використали грецьке слово titan, що значить «великий». Друге слово – mayorum – на честь фермерів, які дозволили вченим пожити в них під час розкопок.

Вага титанозавра 76 тонн. Космічний човник важить менше

«Ці динозаври жили приблизно 100 мільйонів років тому, з огляду на решки, які біля них знайшли. Вони сягали приблизно 37 метрів у довжину і 6 метрів у плечах», – сказав Дієго Пол з музею палеонтології Egidio Feruglio.

Макет скелета динозавра вже виставили в Американському музеї природної історії. Він настільки великий, що голова виходить у коридор музея в Нью-Йорку.

«Легендарний тиранозавр рекс та інші м'ясоїдні динозаври виглядають карликами, коли їх поставити навпроти титанозавра. Це те саме, що поставити поряд слона з левом», – розповів Пол.

Орест ГОРЯНСЬКИЙ
для «Урядового кур’єра»