ВТРАТА.Померла відома американська співачка та актриса Вітні Х’юстон. Вона пішла з життя у віці 48 років в одному з готелів Беверлі Гіллз. Про причини смерті поп-зірки інформації наразі немає.

Х’юстон стала найпопулярнішою чорношкірою поп-виконавицею. Від початку її музичної кар'єри продано понад 170 мільйонів примірників альбомів та синґлів. Вона отримала більше 400 музичних премій та нагород – серед них 21 AmericanMusicAwards та 6 «Греммі».

На кіноекрані Х’юстон розпочала кар’єру у фільмі «Охоронець» 1992 року. Синґли зі стрічки займали перші сходинки хіт-парадів у всьому світі.

Останніми роками співачка потерпала від алкогольної та наркотичної залежності.

Наразі в слідства немає підстав стверджувати, що смерть співачки була насильницькою. Тіло Вітні Хюстон вже вивезли з готелю через чорний хід, щоб не привертати уваги численних репортерів, які чергують біля будівлі. Зазвичай розтин тіла здійснюють вже в перший день. Після нього можна буде отримати попередню інформацію про причини смерті співачки. Якщо виявиться, що Х’юстон незадовго до смерті вживала алкоголь чи наркотики, слід чекати на проведення токсикологічної експертизи. Вона може тривати до 8 тижнів.

Вечірка продюсера Клайва Дейвіса, на яку Вітні Х’юстон була запрошена як почесний гість, попри все відбулася, зі святкування перетворившись на вечір пам’яті співачки. Вшанувати Хюстон готуються і на недільній церемонії вручення нагород «Ґреммі».

ДОВІДКОВО

Вітні Хюстон, одна з найбільш комерційно успішних у світі поп-виконавиць, була відома своїм унікальним голосом у 5 октав та скандалами в особистому житті. До книги рекордів Гіннесса Х’юстон внесена як артистка з найбільшою кількістю нагород.

Супермегазіркою Вітні назвали у 1992 році, після виходу фільму «Охоронець». Пісня із кінострічки «I Will Always Love You» стала головною в усій її співочій кар’єрі. Досі жоден саундтрек у світі не побив рекорду продажів цієї пісні.

В активі співачки – 6 премій  «Гріммі», 21 нагорода American Music Award та безліч інших.

У тому ж визначному для неї 92-му Х’юстон одружується зі співаком Боббі Брауном. Через скажений норов чоловіка у сімї спалахують скандали. Ходять чутки, що Браун бє свою дружину і підсадив її на наркотики. Через постійний стрес у співачки виникають проблеми з голосом.

На початку 2000-х приховувати наркозалежність Вітні Хюстон стає все важче. Вона поводить себе дивно, запізнюється на свої концерти, а то й зовсім їх скасовує. Згодом вона кілька разів лягає у реабілітаційну клініку для наркоманів. «Мені не подобається думати, що я залежна від наркотиків. Я волію казати, що маю погану звичку, яку можна подолати», – зізнається cпівачка в одному з інтервю.

Альбом Х’юстон I Look to You, що вийшов у 2009, після 6-річної перерви, зайняв перші рядки гіт-парадів. Однак їй так і не вдалося повернути собі колишню славу.

***

Баптистська церква у місті Ньюарк, де в хорі почала свою кар'єру Вітні Х'юстон, стала місцем паломництва прихильників співачки. Сотні людей принесли туди квіти та листівки після того, як дізналися про смерть поп-ікони.

Що стало її причиною – криміналісти поки не кажуть. Вони вже зробили розтин тіла, проте просять дочекатися результатів усіх експертиз.

"Ми завершили розтин тіла міс Х'юстон. Це було зроблено сьогодні. Наразі ми не повідомимо причиину смерті. Необхідна токсикологічна експертиза, яка може тривати до 6-8 тижнів", – сказав помічник прокурора Лос-Анджелеса.

Щоправда, представник влади підтвердив: співачку знайшли у ванні, у номері готелю в Беверлі Хіллз. Парамедики проводили реанімаційні заходи, але вони були безрезультатними. На тілі Вітні Х'юстон не було зовнішніх травм або ознак насильницької смерті.

За зізнаннями самої співачки, вона зловживала алкоголем та наркотиками. Американські ЗМІ припустили, що причини смерті можуть бути пов'язані із дією заборонених речовин.

Copyright © 2012 euronews