Конференція «Стан і перспективи реформи державного управління в Україні» відбулася за кілька днів до річниці чинності закону «Про державну службу». Разом із Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом Міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко, закордонні гості та представники громадянського суспільства розгорнули жваву дискусію. Щоправда, вона не завершувалася ухваленням якихось рішень чи зміною курсу під час перетворень.

Володимир Гройсман повідомив про готовність опрацювати необхідні законодавчі зміни для підвищення незалежності державної служби й зменшення політичного впливу на неї. Його слова звучали так: «Наш уряд все зробив для того, щоб створити систему, в яку було б важко втрутитися, і щоб ця система продукувала якісні державні послуги і якісний та ефективний державний менеджмент». Він нагадав, що раніше держслужба мала політичне забарвлення, а держслужбовці втрачали роботу не через професійну, а через «інституційну слабкість у країні».

Анонсував він і перезавантаження роботи десяти міністерств. За рахунок таких дій планують оновити кадровий потенціал, залучити до державного управління нових кваліфікованих фахівців, завдяки чому підвищити ефективність державної влади, отже вибудувати нову систему надання послуг.

«Уряд ухвалив рішення розпочати реформу міністерств: десять міністерств проводитимуть необхідні зміни у своїй структурі. Розпочинаємо процес спільно з нашими європейськими партнерами. Сподіваюся, зможемо залучити тисячу, можливо, і понад тисячу людей, які прийдуть на нові вакансії. До них висуватимуть нові вимоги, вони мають володіти новими сучасними компетенціями, які дадуть змогу державній владі стати ефективнішою. Найголовніше, побудувати нову систему надання послуг у нашій країні», — пояснив Прем’єр.

У цьому контексті він назвав найголовнішим пріоритетом уряду формування ефективної системи державного управління та подолання інституційної слабкості держави. Вона, за словами Прем’єра, призвела до ослаблення країни у багатьох сферах за останні роки. Саме тому в основі змін, пов’язаних з державною службою, мають бути якість кадрів та управлінських рішень. «Ефективна система державного управління, якісні кадри, чітка пріоритетність у завданнях, формування якісної політики, здатність стратегічно мислити й ефективно вирішувати питання — це все дасть змогу Україні розвиватися. Для нас дуже важливо, щоб у владі працювали люди, які є конкурентними, професійними і здатними якісно робити свою справу», — вивів формулу майбутнього успіху Володимир Гройсман.

В уряді переконані, що від реформи державного управління залежить успіх упровадження інших реформ. Її втілюватимуть у життя за трьома напрямами. Нові підходи — це стратегічне планування, фокусування на пріоритетах і ухвалення виважених рішень на основі аналізу політики; нові структури — це міністерства й Секретаріат КМУ; нові люди — це сучасні методи управління персоналом і залучення фахівців з питань реформ.

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ повідомляє, що уряд починає перетворення міністерств із реліктів радянської командно-адміністративної системи на ефективні й динамічні драйвери реформ. Міністерства повинні ініціювати та формувати державну політику в сфері відання, вносити на розгляд уряду політичні ініціативи й проекти відповідних актів законодавства, забезпечувати реалізацію державної політики, координувати діяльність підпорядкованих їм органів, установ і організацій.

Усі кроки координуватиме Міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко. Міністерства мають сформувати державну політику у сферах с­во­єї відповідальності. Звернути при цьому увагу на аналіз проблем, підготовку виважених рішень, нормативно-правове регулювання сфери, оцінку ефективності державної політики.

Ключові кроки у впровадженні реформи міністерств такі: створення підрозділів, відповідальних за формування й аналіз політики, а також за стратегічне планування; набір до нових підрозділів фахівців на конкурсній основі; запровадження сучасних інструментів електронної взаємодії. 

Лора ВОВК
для «Урядового кур’єра»