Презентація відбулася в четвер в Українському інституті Америки під час зустрічі з представниками ділових та фінансових кіл США, зацікавлених у співпраці з Україною, передає власний кореспондент Укрінформ.

«Ми маємо як виклики, так і можливості. Коли уряд приступив до роботи в лютому, країна перебувала на межі катастрофи. Впродовж шести місяців ми пройшли крізь одну революцію, одну війну та дві виборчих кампанії, і тому реалізувати реформи в Україні не так просто», – зазначив Арсеній Яценюк на початку презентації.

Але попри це, продовжив він, український уряд робив те, що міг, для стабілізації, в тому числі, фінанової ситуації в Україні.

«Після підписання Договору про асоціацію з Європейським Союзом ми негайно приступили до його імплементації. Ми прийняли два пакети заходів жорсткої економії, відновили співпрацю з МВФ, Світовим банком та іншими міжнародними донорами, запустили довгоочікувані зміни в антикорупційному законодавстві, започаткували податкову реформу, зруйнували велику кількість корупційних схем в економіці, диверсифікували енергопостачання. Але ми потребуємо успіху в багатьох інших сферах», – наголосив Яценюк.

Водночас ключовими проблемами на сьогодні глава уряду назвав «вирішення ситуації безпеки в Україні та деескалацію військового конфлікту, який Росія розв’язала кілька місяців тому». Не менш важливими, за його словами, є також парламентські вибори та боротьба з корупцією, на що звертає увагу будь-який іноземний бізнес, зацікавлений у співпраці з Україною.

Презентований документ є стислим викладом того, в якій ситуації опинилася Україна, що вже зроблено нинішньою владою та які цілі мають бути виконані в майбутній перспективі.

Документ складається з кількох розділів, які охоплюють питання подолання російської агресії; відновлення та реабілітації постраждалих регіонів на сході країни; процесу європейської інтеграції України; реформ в урядовому секторі та зусиль щодо подолання корупції; економічної стабілізації та енергетичної стратегії.