Українська митниця за результатами роботи в перші чотири місяці року перерахувала до державного бюджету 94,4 мільярда гривень митних платежів, що перевищило заплановані показники на 11,1 мільярда гривень і дало змогу спрямувати понад 4 мільярди гривень на проведення дорожніх робіт у межах запровадження в Україні дорожнього експерименту.

«Найбільше коштів на ремонт доріг акумульовано у березні-квітні — майже 1,7 мільярда гривень і мільярд гривень відповідно», — йдеться в повідомленні Державної фіскальної служби України.

Коментуючи результати роботи митниці, Прем’єр-міністр Володимир Гройсман наголосив, що масштабна реформа митниці, яку розпочав уряд, вже дає відчутні результати. «Хочу наголосити, що це лише початок позитивних змін на українській митниці, яка роками асоціювалася лише з контрабандою, тіньовими схемами і збагаченням окремих ділків. Забезпечення порядку та ефективної роботи митниці — один із наших головних пріоритетів, і я переконаний, що цьогоріч нам вдасться значно збільшити надходження від митниці до державного бюджету і в підсумку значно збільшити кількість коштів, спрямованих на ремонт українських доріг», — цитує департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну слова Прем’єра. 

Відділ новин «Урядового кур’єра»