У Запоріжжі відбулася презентація нової книжки «З Україною в серці» за участі представників місцевої влади, самих героїв — учасників АТО, активістів, волонтерів та громадськості. Її авторка,  Валентина Михайлова, пояснила, що формат розповіді саме про 25 захисників обрано не випадково, адже  цього року Україна відзначила 25-річчя незалежності.

Ініціативу видання підтримала обласна влада. Книга видана накладом майже  1000  примірників. Найближчим часом видання поповнить бібліотеки  навчальних закладів не лише Запорізької області, а й усієї України, бо розрахована на широке коло читачів.

За словами автора,  художньо-публіцистичні портрети-нариси написано на основі особистих зустрічей, спогадів та розповідей самих героїв АТО. Усі герої  різні, та їх об’єднує сила духу, любові, відданості Батьківщині.

«Таку ініціативу ми не могли не підтримати, — зазначила під час презентації заступник голови Запорізької ОДА Зінаїда Бойко. — На сході країни сьогодні пишеться історія нашої держави, наша мета — щоб історія кожного захисника була почута, щоб на прикладі цих мужніх людей виховувалося не одне покоління нащадків». Можливо, таке видання спонукає й інших авторів закарбувати сучасну історію, розповісти про героїзм наших бійців.