До Криму за останню добу прибувають підрозділи Збройних сил РФ, порушуючи міжнародні норми та угоди.

Про це повідомили в Державній прикордонній службі України.

Згідно з інформацією, на півострів прилетіло понад десять російських бойових вертольотів, вісім військово-транспортних літаків Іл-76 ПС РФ. При цьому заявки на їхній приліт українській стороні не надавалися.

Крім того, 1 березня 2014 року в порт Севастополя зайшли два великих десантних кораблі Балтійського флоту Росії «Калінінград» і «Мінськ», а вже 2 березня десантні кораблі «Оленегорський гірник» Північного флоту і «Георгій Побідоносець» Балтійського флоту РФ.

«Заходження військових кораблів здійснювався з порушенням ст. 30 конвенції ООН з морського праву та п.14 і 15 правил плавання і перебування в територіальному морі, внутрішніх водах, на рейдах та в портах України іноземних військових кораблів, затверджених постановою уряду від 16 травня 1996 року №529, без дозволу адміністрації Держприкордонслужби України», – наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, командування збройних сил Росії продовжує перекидати війська на територію України. За даними ТСН, з учорашнього дня на території Криму вже перебуває понад 15 тисяч військовослужбовців Росії і близько 50 одиниць техніки, серед якої є броньовані автомобілі і бронетранспортери.