Принаймні такий висновок зробили журналісти зі слів російського президента у інтервю «Першому каналу», яке вийшло в неділю.

«Потрібно негайно розпочати субстантивні, змістовні перемовини. І не з технічних питань, а з питань політичної організації суспільства та державності на південному сході України з метою забезпечення законних інтересів людей, які там проживають», – сказав Владімір Путін.

Згодом його прес-секретар Дмітрій Пєсков уточнив – президент мав на увазі перемовини всередині держави, які мають визначити відносини Києва зі східними регіонами.

У понеділок у Мінську відновить роботу тристороння контактна група щодо мирного врегулювання на Донбасі. До неї входять представник ОБСЄ, посол Росії в Україні та другий президент України Леонід Кучма.

Тим часом в Європі говорять про необхідність нових санкцій проти Москви. Про це йшлося на засіданні Європейської ради у суботу.

«Я думаю, ситуація погіршується. Росія відкрито і напряму втрутилася в конфлікт, вона у стані війни з Україною. Це очевидно. А це означає – війна проти країни, що хоче бути ближчою до Європи. А це означає – Росія фактично у стані війни з Європою», – заявила президент Литви Даля Ґрибаускайте.

На підготовку нових санкцій відвели тиждень. За словами німецького канцлера, мова йде про розширення торговельних ембарго в тих секторах російської економіки, які вже потрапили під них у липні. Наразі проти розширення санкцій висловилися Чехія, Словаччина, Угорщина та Кіпр.

 Copyright © 2014 euronews