Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус виступив за негайні дії Ради безпеки ООН у зв'язку із загостренням ситуації на сході України.

«Рада безпеки ООН має діяти терміново для щоб забезпечити верховенство міжнародного права і зупинити вторгнення в Україну», – написав литовський міністр у своєму Twitter в четвер, коментуючи інформацію про участь російських військових в операціях на сході України.

У поширеній сьогодні заяві МЗС Литви засуджує вторгнення російських збройних сил в Україну. «Такі дії з боку Російської Федерації, є грубим порушенням фундаментальних принципів міжнародного права та угод, досягнутих на міжнародних зустрічах. Ці дії відкрито порушують суверенітет України і територіальну цілісність, і підривають безпеку у всьому регіоні», – йдеться у документі.

Литва закликала Росію негайно відвести армію, озброєння і техніку з території України, а також припинити будь-яку підтримку сепаратистів у Східній Україні. При цьому МЗС Литви висловив переконаність у тому, що подальші дії Росії з ескалації конфлікту в Україні отримають адекватну відповідь міжнародної спільноти та її установ.

Як повідомляв iPress.ua, 27 серпня прес-центр АТО на своїй сторінці у Facebook написав, що на виїзді з населеного пункту Побєда розгорнуто штаб батальйонної тактичної групи збройних сил Російської Федерації. У населений пункт Амвросіївка увійшли п’ять БТР та один КамАЗ з живою силою

Держдепартамент США також заявив, що Росія здійснює пряме військове вторгнення в Україну. Крім того повідомлялося, що український прем'єр-міністр Арсеній Яценюк закликав Радбез ООН також зібратися на екстрене засідання через ситуацію в Україні.

iPress.ua