На Запоріжжі виник колективний трудовий спір між працівниками та адміністрацією ДП «Запорізький обл­авто­дор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України». Це питання розглядали на засіданні примирної комісії під керівництвом начальника відділення Національної служби посередництва і примирення Запорізької області Сергія Четвертака. Основна причина виникнення конфліктної ситуації — наявність заборгованості з виплати зарплати. На підприємстві люди її не отримують уже кілька місяців.

За даними заступника директора ДП «Запорізький облавтодор» Андрія Коцура, заборгованість спричинило те, що всі гроші було спрямовано на ремонт доріг, закупівлю нової техніки, а на оплату праці ремонтникам коштів не вистачило. Посадовець повідомив, що адміністрація підприємства розробила заходи щодо вирішення питання виплати заборгованості із зарплати. Зокрема складено та погоджено з представником найманих працівників підприємства графік погашення заборгованості.

Також готують звернення до народних депутатів від Запорізької області про необхідність внесення змін на законодавчому рівні про незастосування державою штрафних санкцій у разі несвоєчасного фінансування підприємств дорожньої галузі, забезпечення державної гарантії щодо погашення заборгованості за кредитами.

Вирішено також звернутися до Запорізької облради із проханням підтримати звернення облавтодору до Запорізької ОДА про надання матеріальної допомоги для закупівлі дорожньої техніки, а також до Укравтодору про дозвіл на списання та продаж матеріальних цінностей, які не використовують на виробництві. Посадовець запевнив, що постійно надаватиме до відділення НСПП інформацію про перебіг врегулювання трудового спору. За підсумками засідання примирна комісія ухвалила рішення покласти виконання вимог найманих працівників на керівника підприємства. Контроль за виконанням рішення комісії покладено на сторони конфлікту.