АТОМ. Стан втілення проектів з підвищення ядерної безпеки Рівненської АЕС почали вивчати на станції за завданням Єврокомісії представники німецько-британського консорціуму компаній RWE ─ CA&R ─ EWN ─AMEC, повідомляє УКРІНФОРМ.

«Нині на цьому атомному об’єкті місцеві спеціалісти реалізовують за кошти Єврокомісії три програми, що стосуються модернізації виробничих процесів», ─ повідомив уповноважений від цієї міжнародної структури, координатор місії технічної допомоги для Рівненської АЕС Клаус Фрідріх (Німеччина).

Йдеться, зокрема, про облаштування комплексу з переробки твердих радіоактивних відходів, обладнання для якого почало надходити від західних країн. Крім того створюють й автоматизовану систему контролю, що дає змогу відстежувати всі види радіоактивних відходів, характеризувати їх за багатьма хімічними параметрами.

Здійснюються  модернізація об’єкту відповідно з міжнародними стандартами і процедури удосконалення методології неруйнівного контролю реакторного обладнання РАЕС, парогенераторів, трубопроводів тощо.

Повністю завершати цю роботу на початку 2013 року.