Депутат Російської держдуми Євген Федоров готує запит в МВС і Генпрокуратуру з проханням перевірити діяльність корпорації Google, яка домовилася про співробітництво із Службою безпеки України, передає УКРІФНОРМ.

Як вважає Федоров, Google зможе не лише офіційно надавати відкриту інформацію для українських спецслужб, але і передавати їм персональні дані російських користувачів.

Про це повідомляють «Известия».

За словами російського парламентаря, компетентним органам варто провести перевірку діяльності американської інтернет-корпорації для недопущення дій, спрямованих проти безпеки Росії.

«Google знаходиться в юрисдикції Сполучених Штатів Америки, а США офіційно займають позицію з послаблення Росії і дестабілізації ситуації. Таким чином, це пряма установка для тих організацій, що знаходяться під їх контролем», – сказав Федоров.

На його думку, що зимові події в Києві були організовані і мобілізовані через мережі, передусім через Google.

 «Тому угода, що укладена із Службою безпеки України, потрібна для того, щоб інтернет-корпорація могла спокійно надавати інформацію про діяльність в Російській Федерації США і їх партнерам», – упевнений Федоров.