У зв’язку із запровадженням додаткових санкцій щодо РФ Міністерство закордонних справ України виступило із заявою. 

У ній ідеться про те, що рішення ЄС про істотні обмеження, які охоплюють низку секторів російської економіки, засвідчило усвідомлення Європейським Союзом масштабу злочинів, які за сприяння та безпосередньої участі Росії здійснюються терористами в Донецькій та Луганській областях України.

Важливе значення також має рішення про запровадження обмежень на торгівлю та інвестиції в тимчасово окупованій Автономній Республіці Крим та включення до санкційного списку наближених до російського керівництва осіб, які надають матеріальну чи фінансову підтримку діям, пов’язаним з анексією Криму та дестабілізацією ситуації на Донбасі.

Україна вдячна ЄС та іншим державам, у тому числі США, Канаді, Японії, які виявили солідарність з українським народом, та шляхом запровадження додаткових санкцій проти Російської Федерації сприяють відновленню миру і стабільності в нашій державі та регіоні.

Наша країна сподівається, що Європейський Союз та наші міжнародні партнери будуть готовими до подальших активних та скоординованих зусиль, спрямованих на припинення Російською Федерацією експорту агресії, насильства і тероризму. Українське зовнішньополітичне відомство закликає весь цивілізований світ долучитися до заходів, здатних зупинити спровоковане російською стороною кровопролиття та зазіхання на суверенітет і територіальну цілісність України.

Ухвалені рішення про застосування додаткових обмежувальних заходів — це чіткий сигнал Російській Федерації, наголошується в заяві МЗС. Нехтування принципами міжнародного права, анексія суверенної території іншої держави, експорт насильства і тероризму не залишаться без належної реакції світового співтовариства. Продовження агресивної політики щодо України та всього цивілізованого світу призведе до поглиблення міжнародної ізоляції Росії. Від сусідньої держави Україна очікує не порожніх заяв, а відповідальних кроків, спрямованих на підтримку Мирного плану Президента України, Женевських та Берлінських домовленостей з урегулювання ситуації на Донбасі. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»