Згідно з поденним графіком Міністерство соціальної політики з 4 серпня почало виплачувати пенсії через поштові відділення та банківські установи. Уже на перший день виплат пошті забезпечили фінансування пенсій включно по 6 серпня, банкам — по 5 серпня. На ці потреби їм перераховано 1,3 мільярда гривень.

Разом з тим через нестабільну ситуацію фінансування пенсійних виплат не здійснюють в окремих містах Донецької області: Сніжне, Авдіївка, Горлівка, Дебальцеве, Єнакієве, Жданівка, Кіровське, Макіївка, Торез, Харцизьк, Шахтарськ і Шахтарський район, місто Ясинувата та Ясинуватський район.

Є такі населені пункти і в Луганській області. Це міста Луганськ, Алчевськ, Антрацит та Антрацитівський район, Брянка, Красний Луч, Кіровськ, Краснодон та Краснодонський район, Лисичанськ, Первомайськ, Ровеньки, Стаханов, Свердловськ, Лугутинський, Перевальський, Слов’яносербський та Станично-Луганський райони. Фінансування пенсій у цих містах та районах відновлять одразу, щойно з’явиться така можливість.

Міністр соціальної політики Людмила Денісова порадила жителям тих міст, які все ще перебувають у зоні АТО, переїжджати на тимчасове проживання в інші регіони України, де їм поновлять отримання соціальних виплат.

«Нині вже 22 тисячі переселенців звернулися щодо переведення пенсійних справ, — сказала міністр. — Понад 5 тисяч громадян виявили бажання працевлаштуватися на новому місці перебування».

Тим, хто ще не виїхав із зони бойових дій, але збирається це зробити, слід звернутися за номером «101» або ж на урядову «гарячу лінію» 0 800 507 309. Туди можна телефонувати як зі стаціонарного, так і з мобільного телефону. Вся необхідна інформація для переселенців також міститься на офіційному сайті Мінсоцполітики, зазначила Людмила Денісова.

Що ж до вже звільнених міст Донеччини та Луганщини, то там поновлено виплату соцдопомог та пенсій. Як цитує прес-служба Міністерства соціальної політики слова керівника відомства, жителі Краматорська та Слов’янська вже отримують належні їм виплати. Крім того, там погашено борги, що утворилися через неможливість перерахування коштів.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»