НОВАЦІЇ

Керівники дванадцяти академічних інститутів - геохімії, електрозварювання, мікробіології, радіологічної хімії, прикладної та теоретичної фізики, інших - підписали установчі документи про створення корпорації "Науковий парк "Київський університет імені Тараса Шевченка".

За словами президента новоутвореної установи, ректора Київського університету ім. Шевченка Леоніда Губерського, таке об'єднання сприятиме найбільш ефективному використанню провідного вищого навчального закладу України як міжнародного науково-навчального центру.

Діяльність наукового парку - це ще й нові робочі місця, зокрема для випускників вищих навчальних закладів, розвиток інноваційних інфраструктур, поліпшення умов для залучення інвестицій. "Це стимул для того, щоб тут концентрувалися зусилля з одного боку - науковців, з іншого - інвесторів", - сказав на установчій церемонії заступник міністра освіти та науки Євген Сулима.

За словами посадовця, оскільки держава не є засновником корпорації, жодного бюджетного фінансування проекту не передбачається. Однак у законі про наукові парки передбачено певні податкові преференції його учасникам, зокрема, нижчі ставки при ввезенні необхідного обладнання.