МОДЕРНІЗАЦІЯ. До 10 травня Україна матиме шість міжрегіональних двосистемних електропоїздів виробництва «Hyundai Rotem». Згідно з контрактом, корейський виробник повинен виготовити їх до початку проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу у 2012 р. Перші два швидкісні поїзди в Україну надійдуть в середині березня, наступні два — в середині квітня.

«Вони курсуватимуть в режимі маятника між містами Київ—Полтава—Харків, Київ—Полтава—Донецьк та Київ—Львів. Решта 4 електропоїзди, що надійдуть після футбольного чемпіонату, курсуватимуть до Дніпропетровська та Одеси», — сказав заступник генерального директора Укрзалізниці Леонід Лобойко.

За його словами, до середини травня надійдуть і два міжрегіональні двоповерхові електропоїзди АТ «Шкода вагонка» (чеського виробництва).

Електропоїзди ж виробництва «Hyundai Rotem» отримали клас «Інтер Сіті+». Кожен з них матиме 579 місць: 168 — першого класу, 411 — другого та буфет, повідомляє прес-служба Держадміністрації залізничного транспорту.

Нині узгоджуються графіки руху під час Євро-2012 міжнародних пасажирських поїздів між Україною та Польщею через переходи Ягодин —Дорохуськ та Мостиська-2 — Пшемисль.