ІНІЦІАТИВА. Наприкінці вересня в Київській середній загальноосвітній школі № 47 відкрила свої двері Школа безпеки «Мішлен» — інтерактивна пізнавальна командна гра для учнів 5–6 класів у жанрі «квест». Гра включає інформаційну складову (питання-відповіді), творче змагання (конкурс тематичних малюнків), а також спортивно-розважальну частину (майстер-класи інструкторів bmx-велосипедів тощо). 

Як відомо, Організація Об’єднаних Націй проголосила 2011— 2020 роки Десятиліттям дій з безпеки дорожнього руху. З нагоди його урочистого відкриття Президент України Віктор Янукович звернувся до всіх органів державної влади, політичних партій, рухів і неурядових організацій із закликом всіляко підтримати зазначену глобальну ініціативу ООН, спрямовуючи свої зусилля на попередження катастрофічних наслідків дорожньо-транспортних пригод. Відгукнувшись на Звернення глави держави, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України рекомендувало провести в другій половині вересня в усіх класах загальноосвітніх середніх шкіл тематичні уроки «Безпека на дорозі — безпека життя».

Методичні рекомендації для проведення таких уроків були підготовлені з урахуванням рекомендацій ДАІ МВС України спільно з Всеукраїнською громадською організацією «Асоціація безпеки дорожнього руху», Українським фондом «Благополуччя дітей» та за підтримки Міжнародного фонду «Єдиний світ». Варто зазначити, що ці організації докладають багато зусиль для пропаганди безпечної і відповідальної поведінки всіх учасників руху. З іншого боку, до популяризації серед школярів правил безпеки на дорогах почали долучатися й відомі компанії, діяльність яких пов’язана з транспортом. Усвідомлюючи те, що безпечну поведінку на дорогах потрібно формувати з раннього віку, активну роботу в цьому напрямку, зокрема, проводить фірма «Мішлен» — всесвітньо відомий виробник шин. Саме з її ініціативи в десятках загальноосвітніх шкіл України та Росії було проведено інтерактивні уроки, присвячені безпеці на автошляхах і правилам дорожнього руху.

— Мета акції — у цікавій формі ознайомити дітей з правилами безпечної поведінки на дорозі, попередити про можливі ризики на вулицях з інтенсивним рухом, підвищивши тим самим пильність і увагу школярів, аби запобігти можливим аварійним випадкам, — зазначив президент ВГО «Асоціація безпеки дорожнього руху» Михайло Берлін. — Діючи спільно, ми зможемо зменшити травматизм і смертність дітей внаслідок ДТП.