У Луцьку через самовільну зведену підсобку вогонь ледь не пішов гуляти по багатоквартирному будинку. Великій біді запобігли професійні рятувальники: за п’ять хвилин після отримання виклику вони вже були біля висотного будинку, що на проспекті Молоді, 15.

Причиною небезпеки стала самовільно збудована комірчина на сходовому майданчику між третім та четвертим поверхами. У ній надто підприємливий чоловік зберігав особисті речі,  що й стали поживою для вогню та диму, повідомив помічник начальника управління ДСНС у Волинській області підполковник цивільного захисту Володимир Нестеров.

Протягом восьми хвилин пожежу, що могла перекинутися на  квартири і перерости у масштабне лихо, було ліквідовано. Відразу після цього Луцький міський голова  Микола Романюк дав доручення працівникам комунальних служб перевірити всі сходові майданчики, щоб виявити і усунути складування на них різного мотлоху, самовільні перепланування.  Така реакція не випадкова. Адже недавня катастрофічна пожежа на нафтобазі у Василькові вкотре нагадала: «З вогнем краще не жартувати!» Це підтверджує і сумна статистика, що обліковує кількість жертв червоного півня.